Llapingachos

Llapingachos

Hey everyone, it is me, Dave, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Llapingachos. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

Llapingachos is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is easy, it's quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They're fine and they look fantastic. Llapingachos is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Llapingachos, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Llapingachos delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Llapingachos is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Llapingachos estimated approx 75 minutos.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Llapingachos using 15 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Son tortitas de papas rellenas de queso muy tradicionales en la cocina ecuatoriana. Se sirven con salsa de maní y encurtido de cebolla y tomates y para acompañar no pueden faltar los chorizos, el huevo frito y aguacate. Por supuesto que la salsa de ají tampoco puede faltar! Os invito a probar este manjar de mi tierra, Ecuador!!

Ingredients and spices that need to be Get to make Llapingachos:

  1. Llapingachos
  2. 6-8 papas peladas y cortadas en cuartos
  3. 1/2 taza cebolla de verdeo picadita
  4. 2 cdtas. achiote en polvo o bijol
  5. a gusto sal
  6. 2 cdas aceite vegetal
  7. 1 taza queso rallado mozarella o monterey jack
  8. Salsa de maní
  9. 3/4 taza mantequilla de maní ( sin azúcar)
  10. 1 taza leche
  11. 1 cdta. comino en polvo
  12. 1/4 cdta. sal
  13. 3 cdas. cebolla de verdeo picadita
  14. 1 cdta. achiote en polvo o bijol
  15. 2 cdas aceite vegetal

Steps to make to make Llapingachos

  1. Llapingachos:
    En una cacerola, ponga a cocinar las papas en agua con sal hasta que estén tiernas, unos 20 mins. Mientras ponga a sofreír la cebolla picada con el achiote por unos 2 minutos. Reserve.
  2. Cuando las papas estén tiernas, píselas con un prensador de papas hasta obtener un puré. Mezcle el sofrito de la cebolla e incorpórelo todo muy bien. Rectifique la sal. Por el achiote, el puré tendrá un color medio anaranjado. Permita reposar por unos 30 min.
  3. Al cabo de este tiempo, tenga a mano una bandeja donde ira colocando los llapingachos. Proceda a armar bolitas del mismo tamaño (como pelotas de golf o limones pequeños). Una vez armadas las bolitas, haga un cuenco con el pulgar y rellene con un poco de queso. Vuelva a cerrar y a formar la bolita nuevamente aplastándolas levemente entre las palmas de las manos hasta darle forma de tortitas.
  4. Cuando haya terminado de armar los llapingachos, colóquelos en la heladera por 1 hora antes de asarlos. Para cocinar los llapingachos, utilice una plancha y rocíelo con aceite en aerosol. Cuando la plancha este caliente (fuego moderado) coloque los llapingachos y áselos por ambos lados hasta que se doren.
  5. Salsa de maní:
    Derretir la mantequilla de maní con 1/2 taza de leche en el micro-ondas. Mientras sofría la cebolla, el achiote, el comino y la sal. Agregue la mantequilla de maní junto con el resto de la leche y cocine por unos 3-4 minutos. Esta salsa va a espesar.
  6. El plato se arma con los llapingachos cubiertos con salsa de maní y el encurtido, los chorizos, el huevo frito y las rodajas de aguacate.

As your experience and confidence expands, you will discover that you have a lot more natural control over your diet regimen as well as adapt your diet to your personal preferences gradually. Whether you want to offer a recipe that makes use of less or more active ingredients or is a little bit basically spicy, you can make basic changes to accomplish this goal. In other words, begin making your dishes in a timely manner. As for standard food preparation skills for novices you do not require to discover them but just if you understand some straightforward cooking strategies.

This isn't a complete guide to fast and very easy lunch dishes however its great food for thought. Ideally this will get your creative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this special food Steps to Prepare Award-winning Llapingachos. Thank you very much for your time. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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